Estelades al Camp Nou | ANC
Estelades al Camp Nou | ANC
image_pdfimage_print

Ahir al migdia, el jutge del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid, Jesús Torres, ha estimat parcialment el recurs presentat per l’associació de juristes DRETS, de manera que la prohibició de dur estelades a l’estadi del Calderón en motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla FC.

El jutge argumenta en la seva resolució, de 9 pàgines, que la prohibició de les estelades no es pot sustentar en la Llei de l’esport espanyola.

A més, afegeix que “no s’entén que l’exhibició de banderes que manifesten un sentiment i ideologia pugui, en principi, aconseguir generar ‘violència, racisme, xenofòbia, intolerància a l’esport’, sinó que són una mera manifestació de la llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escriptura o qualsevol altre mitjà de reproducció”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Cal recordar que hi havia un segon jutge amb un recurs al qual havia de fer front. En aquest cas el titular del contenciós-administratiu número 15 de Madrid, Eusebio Palacios Grijalbo i tenia sobre la taula el recurs presentat pel propi club blaugrana. El club, que va celebrar l’aixecament de la prohibició, va decidir mantenir el seu recurs. Tot i així, el jutge ha decidit inhibir-se i no emetre cap sentència, cosa que deixa com a sentència en ferm la del primer jutge.

Un cop coneguda la notícia, el President Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que havien decidit no assistir al partit en motiu de la prohibició, han anunciat que finalment hi assistirien. A més, les entitats sobiranistes que havien anunciat una campanya per repartir 10.000 banderes d’Escòcia, bo i acatant la prohibició i evitant el conflicte, han anunciat que cancel·laven la campanya. Fonts de les entitats han exposat a diversos mitjans que dilluns negociaran amb l’empresa les condicions de la cancel·lació de la comanda, que podria suposar una gens menyspreable pèrdua en els seus balanços.