Estelades al Camp Nou | ANC
Estelades al Camp Nou | ANC

Ahir al migdia, el jutge del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid, Jesús Torres, ha estimat parcialment el recurs presentat per l’associació de juristes DRETS, de manera que la prohibició de dur estelades a l’estadi del Calderón en motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla FC.

El jutge argumenta en la seva resolució, de 9 pàgines, que la prohibició de les estelades no es pot sustentar en la Llei de l’esport espanyola.

A més, afegeix que “no s’entén que l’exhibició de banderes que manifesten un sentiment i ideologia pugui, en principi, aconseguir generar ‘violència, racisme, xenofòbia, intolerància a l’esport’, sinó que són una mera manifestació de la llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escriptura o qualsevol altre mitjà de reproducció”.

Publicitat
Publicitat

Cal recordar que hi havia un segon jutge amb un recurs al qual havia de fer front. En aquest cas el titular del contenciós-administratiu número 15 de Madrid, Eusebio Palacios Grijalbo i tenia sobre la taula el recurs presentat pel propi club blaugrana. El club, que va celebrar l’aixecament de la prohibició, va decidir mantenir el seu recurs. Tot i així, el jutge ha decidit inhibir-se i no emetre cap sentència, cosa que deixa com a sentència en ferm la del primer jutge.

Un cop coneguda la notícia, el President Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que havien decidit no assistir al partit en motiu de la prohibició, han anunciat que finalment hi assistirien. A més, les entitats sobiranistes que havien anunciat una campanya per repartir 10.000 banderes d’Escòcia, bo i acatant la prohibició i evitant el conflicte, han anunciat que cancel·laven la campanya. Fonts de les entitats han exposat a diversos mitjans que dilluns negociaran amb l’empresa les condicions de la cancel·lació de la comanda, que podria suposar una gens menyspreable pèrdua en els seus balanços.