La tribuna d'autoritats durant la xiulada
La tribuna d'autoritats durant la xiulada
image_pdfimage_print

L’Audiència Nacional ha tornat a arxivar la querella que va presentar Manos Limpias per la xiulada a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei celebrada el 30 de maig de l’any passat.

El jutge de la secció tercera de la sala penal de l’Audiència Nacional argumenta que l’únic article del Codi Penal que s’hi podria al·legar no era vigent en aquell moment (la llei no es pot aplicar amb retroactivitat), i afegeix que els delictes d’injúries al rei i d’ultratge a la corona no poden ser comesos per persones jurídiques, com el Barça o l’Athletic.

Aquesta resolució encara pot ser recorreguda en el mateix àmbit judicial en els propers cinc dies. La situació de Manos Limpias, amb el seu president Miguel Bernad implicat en una presumpta trama d’extorsió a bancs i empresaris, fa difícil que aquesta entitat ho faci. La Fiscalia va fer-ho després del primer arxivament de la causa i podria tornar a recórrer, tot i que els seus arguments han quedat desautoritzats.

Publicitat
Publicitat