El Síndic de greuges presentant l'informe anual al Parlament de Catalunya
El Síndic de greuges presentant l'informe anual al Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

El Síndic de greuges, Rafael Ribó, ha presentat avui al ple del Parlament de Catalunya l’informe anual corresponent al 2015. L’any 2015 per primer cop s’han superat les 10.000 queixes. Més d’un 30% d’aquestes i de les actuacions d’ofici iniciades pel Síndic al llarg de 2015 es corresponen a temes propis de les polítiques socials. Tot i això, el Síndic alerta de la tendència a normalitzar i legitimar el retrocés en l’exercici dels drets, com s’ha pogut comprovar amb el funcionament de determinades línies ferroviàries, amb els dèficits en el seguiment de casos de risc per part dels serveis socials o amb el temps de programació de visites mèdiques.

En total, la institució ha iniciat més de 23.000 actuacions (12.278 consultes, 10.647 queixes i 205 actuacions d’ofici). I aquests són alguns dels temes que ha destacat al Ple.

El Síndic també destaca que la desinformació és un motiu de queixa que afecta gairebé tots els àmbits de l’Administració i empreses supervisades

Publicitat
Publicitat