La Porta dels Països Catalans, obra de l'escultor Emili Armengol, marca l'inici dels Països Catalans a Salses (Catalunya del Nord)
La Porta dels Països Catalans, obra de l'escultor Emili Armengol, marca l'inici dels Països Catalans a Salses (Catalunya del Nord)
image_pdfimage_print

Segons informa France Bleu, el tribunal de Perpinyà va desestimar ahir dissoldre el Comitè per a l’Autodeterminació de la Catalunya Nord. És una gran victòria dels sobiranistes nord-catalans, perquè s’ha refusat la petició que va realitzar el 2014 la prefectura dels Pirineus Orientals que pretenia il·legalitzar el grup.

En la sentència, el tribunal destaca que la defensa d’un referèndum d’autodeterminació forma part de la llibertat d’expressió. L’Estat francès ha estat condemnat a pagar 1.500 euros de despeses judicials. Si l’Estat manté la voluntat de dissoldre l’entitat, la qüestió ha de ser aprovada ara en un consell de ministres del govern estatal.

El president de l’entitat, Robert Casanova, explica que encara no han decidit el calendari de la consulta, però apunta que es podria fer a principi de l’any vinent.

Publicitat
Publicitat