Instal·lacions de Vandellòs II
Instal·lacions de Vandellòs II
image_pdfimage_print

El Tribunal Constitucional (TC) aquest dimecres va declarar inconstitucionals i nuls diversos articles de la Llei 12/2014 del Parlament de Catalunya que estableixen la creació de l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear i la destinació dels recursos recaptats a programes de protecció i reactivació econòmica.

El Govern central havia recorregut aquest tribut (articles 1.1 i del 21 al 30 de la llei) a l’entendre que “el seu fet imposable i altres elements” eren “coincidents amb els de l’impost estatal sobre la producció de combustible nuclear gastat i residus radioactius resultants de la generació d’energia nucleoléctrica”.

La sentència no s’ha acordat per unanimitat. El magistrat Juan Antonio Xiol Ríos va presentar un vot particular discrepant on defensa la potestat de la Generalitat d’establir l’impost tenint en compte que el 37,5% dels reactors nuclears de l’Estat es troben a Catalunya.

Publicitat
Publicitat