Fotografia oficial del Govern espanyol
Fotografia oficial del Govern espanyol
image_pdfimage_print

Pocs dies després de la reunió entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont en què aquest demanava, entre altres coses, la reducció de l’anomenada “conflictivitat institucional”, el Govern espanyol ha decidit impulsar una nova bateria d’impugnacions contra lleis del Parlament de Catalunya.

Segons ha explicat el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, “el Govern impugnarà la llei que estableix un impost als habitatges buits perquè aquest fet imposable ja està gravat en l’actual sistema de finançament de les hisendes locals, que preveu recàrrecs de fins al 50 per cent en l’impost sobre béns immobles (IBI)”. Un nou tribut sobre el mateix fet, ha dit, incorre en “vici d’inconstitucionalitat”.

Les altres dues lleis afectades, recorregudes perquè el Govern central estima que envaeixen les seves competències, són la Llei 6/2015 relacionada amb l’activitat dels governs locals i la Llei 17/2015 orientada a la igualtat efectiva d’homes i dones. Catalá ha remarcat que “el Govern no té res en contra de l’objectiu de la llei però tant ell com els seus òrgans assessors consideren que envaeix competències estatals”.

Publicitat
Publicitat