Moment de l'entrevista d'Ana Pastor a Carles Puigdemont
Moment de l'entrevista d'Ana Pastor a Carles Puigdemont
image_pdfimage_print

En una entrevista en directe a Carles Puigdemont realitzada per la cadena de televisió La Sexta, el president de la Generalitat de Catalunya va acabar de fer evident la reculada de plantejaments sobiranistes del seu partit i del Govern.

El 25 de febrer passat, en unes declaracions a la SER Puigdemont ja va manifestar que “No hi haurà proclamació d’independència aquesta legislatura”. Segons el cap de Govern els plans independentistes passaven per convocar unes “noves eleccions constituents d’aquí 16 mesos, de manera que el Parlament que en surti convoqui un referèndum perquè els catalans votin la nova Constitució”.  Aquestes declaracions varen sobtar perquè el full de ruta de Junts pel Sí deixa ben clar que, abans de 18 mesos “el Parlament declararà la independència”. La justificació d’aquest plantejament (o com alguns sotenen, d’aquest engany) era que el programa de JxS no parlava d’unilateralitat (és a dir, que perquè hi hagi una declaració d’independència, cal que aquesta sigui acordada amb l’Estat).

Aquest diumenge, en una altra volta de cargol, Carles Puigdemont va manifestar que “el projecte polític de Catalunya no és antiespanyol, ni vol donar l’esquena a Espanya”, sinó el que vol és “reentendre’ns, creant una estructura política diferent que ens permeti el que ja vam intentar amb l’Estatut de 2006, que és tenir una relació una mica més bilateral, a la qual ens puguem sentir tots una mica més respectats i escoltats“.

Publicitat
Publicitat

En l’enllaç següent podeu veure i escoltar aquestes afirmacions: http://www.lasexta.com/programas/el-objetivo/carles-puigdemont-pretendemos-desentendernos-espana-queremos-otra-relacion_2016041700189.html

En un altre moment de l’entrevista, Carles Puigdemont va reiterar les manifestacions que havia expressat setmanes enrere a la cadena SER respecte la declaració unilateral d’independència.

4 COMENTARIS

  1. Pels processistes la unitat de pensament entre ells es suficient per creure que tenen la rao. Aixo els impedeix veure la realitat. I quan alguns independentistes es desvien de la pauta dictada per CdC ErC i la critiquen, son titllats d’espanyolistes camuflats o membres del CNI. Aixi el moviment processista (creat per CdC ErC, per el seu benefici) es protegeix i s’assegura l’hegemonia ideologica dins Catalunya.
    Un independentista

Comments are closed.