El Parlament d'Estònia (Foto: Brücke-Osteuropa)
El Parlament d'Estònia (Foto: Brücke-Osteuropa)
image_pdfimage_print

Nou membres de la Cambra d’Estònia han creat un grup parlamentari per visualitzar la seva relació amb Catalunya i seguir de prop el desenvolupament de la transició cap a la independència. Els promotors del grup són dos parlamentaris dels partits principals: Aadu Must, liberal i que presidirà el grup, i Mark Soosaar, socialdemòcrata i vice-president del grup.

Segons Aadu Must, “els processos d’independència de Catalunya i d’Estònia són comparables però no iguals, ja que la nostra història és diferent.”

Soosaar va afirmar que “els països petits han de lluitar per la preservació de la seva cultura i la seva llengua i se’ls ha de donar l’oportunitat de fer-ho. Assegureu-vos de buscar solucions per mitjans pacífics”.

Publicitat
Publicitat

Part dels diputats van ser presents a Catalunya el 27-S, ja que van participar en la comitiva internacional que va organitzar la Generalitat per a les eleccions. Amb aquesta iniciativa, Estònia s’afegeix a alguns parlaments europeus que han tractat del procés d’independència de Catalunya, com ara Dinamarca, Irlanda o Suècia.