Andreu Manresa, director general d'IB3 (segon per la dreta), amb membres del seu equip
Andreu Manresa, director general d'IB3 (segon per la dreta), amb membres del seu equip
image_pdfimage_print

La reciprocitat de les emissions televisives entre Catalunya i les Balears s’ha tornat a recuperar avui, ja que des d’aquest matí els espectadors de Catalunya poden tornar a veure el canal IB3. Per la seva banda, els espectadors de les Illes Balears van tornar a rebre les emissions de TV3.cat, el 3/24 i el canal Super3/33 el mes de desembre passat.

A partir d’avui, els espectadors catalans ja reben les emissions d’IB3 a través del MUX1 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que també inclou TV3, Super3/33, Esport3, 3/24 i les emissores de Catalunya Ràdio. En concret el canal que es pot veure és IB3 Global, l’equivalent al canal TV3cat.

La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear van signar l’acord de reciprocitat de les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3 el 22 de gener del 2009, amb l’objectiu de crear un espai de televisió en català. L’1 de novembre del 2012, però, IB3 es va deixar de veure a Catalunya. Pel que fa a les Illes Balears, el 31 de març del 2015 es van deixar d’emetre el 3/24 i el Super3/33, i només es va mantenir TV3cat. Aquestes emissions es van recuperar el mes de desembre passat gràcies a la multiplexació estadística del canal múltiplex de les Illes Balears, un sistema que permet augmentar la qualitat del senyal i el nombre de canals de televisió del múltiplex.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets