Imatge de família dels membres de l'Assemblea General de l'AMI
Imatge de família dels membres de l'Assemblea General de l'AMI
image_pdfimage_print

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha estat escollida aquest divendres nova presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Lloveras encapçalava l’única candidatura presentada i ha estat votada per la unanimitat del plenari de l’Assemblea General que s’ha fet a l’Ateneu de Cerdanyola.

En el seu discurs, la nova presidenta ha destacat els objectius que es proposa en el nou mandat: l’eixamplament del suport al procés a través del municipalisme, la internacionalització del procés donant a conèixer la situació que viu Catalunya al municipalisme de tot el món i el treball per la unitat d’acció de tots els municipis independentistes perquè “ara no és l’hora dels protagonismes”. En aquest sentit també s’ha compromès a donar “un toc d’alerta” al Govern en cas que el “procés s’encalli”.

La nova presidenta també ha demanat unitat estratègica a les formacions independentistes per quan calgui “trencar les normes establertes”, una expressió que prefereix a la crida a la desobediència que han fet explícitament els alcaldes de la CUP.

Publicitat
Publicitat

A més de Lloveras, Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, ha estat escollit com a vicepresident primer i Eduald Calvo, alcalde d’Argentona, com a vicepresident segon. La resta de vicepresidències han recaigut en els alcaldes Josep Maria Corominas (Olot), Montserrat Fornells (Vilanova de l’Aguda), Ferran Bel (Tortosa), Miquel Buch (Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis) i Jordi Solé (Caldes de Montbui). L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, es manté com a secretari i l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, com a tresorer.

L’executiva es completa amb els alcaldes i alcaldesses Josep Andreu (Montblanc), Marta Madrenas (Girona), Albert Batet (Valls), Jordi Munell (Ripoll), Fèlix Alonso (Altafulla), Mercè Esteve (Begues), Mireia Solsona (Matadapera), Lluís Guinó (Besalú), David Saldoni (Sallent), Andreu Francisco (Alella), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses), Elisabet Ferreres (Montesquiu) i Carme Freixa (Vallfogona de Ripollès) i el regidor Francesc Barbero (Flix) com a vocals.