«El descans dels ciclistes» 1886, propietat de la Fundació Daurel
«El descans dels ciclistes» 1886, propietat de la Fundació Daurel

Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement en 1866, el Museu del Modernisme (C/Balmes, 48, Barcelona) organitza la mostra Ramon Casas. La vida moderna que es planteja com una ambiciosa retrospectiva tribut a una figura, i a la seva facilitat pel dibuix, que el va convertir en retratista insubstituïble de finals del XIX i les primeres dècades del XX.

L’etapa de formació de Casas i els seus primers viatges a Paris integren el primer dels blocs temàtics de l’exposició, que també se centra en la crònica social, ciclisme i automobilisme, les revistes artístiques i literàries, els retrats de chulas i manolas, Júlia i els retrats de personalitats contemporànies.

L’exposició Ramon Casas. La vida moderna obre l’Any Ramon Casas, l’acte central del qual se celebrarà aquest estiu a la que era la seva residència d’estiu, el Món Sant Benet.

Publicitat

L’exposició es podrà visitar fins el 8 de maig.