Lluís Rabell durant la seva intervenció Parlamentària
Lluís Rabell durant la seva intervenció Parlamentària
image_pdfimage_print

Durant el ple del Parlament de Catalunya d’ahir, el líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va exigir al Govern de la Generalitat de Catalunya desmarcar-se del manifest del Grup Koiné per “racista i fonamentalista cultural”. El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va evitar posicionar-se sobre el text tot dient que es tractava d’un debat sociolingüístic en el qual “aquest Parlament no hi ha d’entrar”. En aquest clip de tv3 podeu veure’n el debat.

Una de les respostes més contundents a Rabell va ser la de l’històric dirigent del PSAN Josep Guia, que en el seu compte de Twitter va dir “Jo, signant del manifest Koiné, acuse @LluisRabell de col·laboracionista de l’imperialisme lingüístic castellà. No serà ell el racista?”

Carme Junyent, professora de Lingüística General a la UB i membre del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), Lluís de Yzaguirre, membre del Grup Koiné i un dels impulsors del manifest ‘Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent’, Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics i impulsor de la plataforma ‘Altres andalusos’, i Francesc Xavier Vila, professor de Sociolingüística de la UB, varen debatre al matí a Catalunya Ràdio sobre les propostes del manifest. També hi va intervenir la diputada de la CUP, Mireia Boya, per introduir reflexions sobre l’ús de l’aranès. A continuació podeu escoltar-ne l’àudio del debat.

Publicitat
Publicitat