Instantània de les votacions a la cambra catalana (foto: Parlament de Catalunya)
Instantània de les votacions a la cambra catalana (Foto: Parlament de Catalunya)
image_pdfimage_print

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí, llevat dels dos punts relatius a la “desobediència” a l’Audiència Nacional, la moció de la CUP sobre el moment històric excepcional, pactada amb JxSí i que reitera els objectius de la declaració 1/XI, sobre l’inici del procés polític a Catalunya. El text aprovat ha obtingut 71 vots a favor (JxSí i CUP) i 52 en contra (C’s, PSC i PPC). Els diputats de CSQP no han votat.

Prèviament, C’s, el PSC i el PPC han entrat peticions perquè la mesa reconsiderés l’admissió a tràmit del text transaccionat entre JxSí i la CUP. El ple s’ha hagut de suspendre per resoldre aquestes peticions, que la mesa ha desestimat un cop escoltada la junta de portaveus. Aquest acord de la mesa s’ha pres amb els vots favorables dels quatre membres de JxSí i els contraris del de C’s i el del PSC. El membre de CSQP no ha participat a la votació.

Abans de començar el debat de la moció al ple, la cambra ha votat, a petició de C’s i el PPC, si aquest punt es retirava de l’ordre del dia, petició que ha estat rebutjada per 52 vots a favor (C’s, PSC i PPC) i 71 en contra (JxSí i CUP). Els diputats de CSQP tampoc han votat.

Publicitat
Publicitat

«1. El Parlament de Catalunya, atès el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 27 de setembre, i davant les actuacions de l´Estat, a través del Tribunal Constitucional, l’Audiència Nacional i la Fiscalia, de judicialitzacio i persecució dels actes conseqüents amb aquest mandat democràtic, ratifica la seva ferma voluntat de seguir portant a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades per aquest Parlament, per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya, i per tot això, el Parlament reitera els objectius continguts de la declaració 1/XI del 9N.

APROVAT. 71 vots a favor (JxSí i CUP) i 52 en contra (C’s, PSC i PPC). (CSQP no ha votat).

El Parlament de Catalunya:
2. Mostra el seu màxim suport a tots els Ajuntaments avui investigats i criminalitzats per haver mostrat el seu suport a l’esmentada declaració 1/XI
del 9N.

APROVAT. 71 vots a favor (JxSí i CUP) i 52 en contra (C’s, PSC i PPC). (CSQP no ha votat).

3. Encoratja els i les càrrecs electes a seguir desatenent les peticions de les institucions no democràtiques de l’estat Espanyol.

REBUTJAT: 10 vots a favor (CUP), 52 en contra (C’s, PSC i PPC) i 61 abstencions (JxSÍ). (CSQP no ha votat)

4. Insta el govern, d’acord amb els punts sisè i vuitè de la declaració 1/XI, a desatendre els requeriments de l’Audiència Nacional relatius al procés de desconnexió democràtica de l’Estat espanyol i, en conseqüència, que el cos de Mossos d’Esquadra no els executi com a policia judicial.

REBUTJAT: 10 vots a favor (CUP), 52 en contra (C’s, PSC i PPC) i 61 abstencions (JxSÍ). (CSQP no ha votat)

5. Insta al govern que elabori i presenti a aquest Parlament en un màxim de seixanta dies l’estat i el pla d’execució de totes i cadascuna de les mesures tendents al compliment dels annexos de la declaració 1/XI del 9N.

6. Expressa el suport d’aquest Parlament, en tant que dipositari de la voluntat popular, a les iniciatives que des de la societat civil organitzada es desenvolupin per tal d’avançar en un procés preconstituent.

7. D’acord amb el primer punt de la moció, insta al govern que elabori i presenti a aquest Parlament, en un màxim de seixanta dies un pla d’actuació per a fomentar la participació ciutadana relatiu a la fase preconstituent del procés constituent.

8. D’acord amb el primer punt de la moció, insta al govern que en els pressupostos que presentarà a aquest Parlament hi hagi una partida pressupostària per tal de finançar el pla d’actuació per a fomentar la participació ciutadana a l’esmentada fase preconstituent del procés constituent.»

APROVATS. 71 vots a favor (JxSí i CUP) i 52 en contra (C’s, PSC i PPC). (CSQP no ha votat).