Via Lliure 2015 (Foto: Jordi Ventura i Plans)
Via Lliure 2015 (Foto: Jordi Ventura i Plans)
image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va tancar l’exercici del 2015 amb números vermells: -132.049 euros. Així consta en la documentació que l’entitat proporciona als seus socis a fi de preparar l’assemblea general ordinària del 17 d’abril vinent a Manresa. L’informe econòmic, atribueix aquest dèficit a un increment important de les despeses i de les sancions.

Pel que fa a les despeses, per una banda es va augmentar la plantilla professionalitzant l’estructura i per altra banda, es va fer un esforç important en les diferents campanyes, a nivell de material, impressions i actes principalment.

I quant a les sancions, diferents actuacions de l’Estat (Inspecció d’Hisenda i sanció LOPD AGO de Tarragona) varen suposar pagaments de més de 245 mil €, la qual cosa explica el dèficit després d’impostos de 132 mil €.

Publicitat
Publicitat

La multa d’Hisenda correspon a una tributació errònia de l’IVA i l’impost de societats en qüestions com la comercialització del marxandatge entre els anys 2011 i 2014. L’entitat hauria d’haver consignat aquests diners rebuts com a fruit d’una activitat de “caràcter mercantil”. Per aquest motiu, l’ANC va haver de pagar 166.891 euros, als quals va sumar 10.000 euros més en concepte d’interessos de demora. Es dóna la ‘paradoxa’ que la inspecció d’Hisenda va començar el 2013, arran d’una informació publicada al diari ABC. Hisenda va obrir en aquell moment una inspecció general a l’entitat.

La multa de l’Agència de Protecció de Dades, ve a conseqüència del robatori de dades efectuat durant l’assemblea general del 2014. Així, segons la legislació, tot robatori de dades implica una sanció per a l’organització de la qual han sigut sostretes.