L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch surt dels jutjats de Manresa acompanyat pel seu advocat, Josep Maria Fuster-Fabra
L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch surt dels jutjats de Manresa acompanyat pel seu advocat, Josep Maria Fuster-Fabra
image_pdfimage_print

L’expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, haurà de seure al banc dels acusats arran de la querella per delicte d’injúries que va interposar l’associació d’advocats Drets. Tot i que l’advocat de Bosch havia al·legat prescripció del delicte, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Manresa ha notificat que desestima el sobreseïment i que se celebrarà judici oral si ho demanen les parts.

Drets tirarà endavant la petició actuant com a acusació particular en nom de l’actor Toni Albà, una de les moltes personalitats catalanes injuriades en el perfil de Facebook de “Fèlix de Sant Serní de Tavernoles”, pseudònim sota el qual actuaria el propi Bosch segons les proves facilitades per Drets al jutjat.

Molt poc després de la interposició de la querella, el jutjat d’instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch, que va haver d’assistir als jutjats el passat gener en qualitat d’imputat. Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d’una acta de navegació certificada que en demostrava l’existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats.

Publicitat
Publicitat

Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella, el passat mes de setembre. En cap moment no ha negat l’autoria de les amenaces i el seu advocat ha al·legat només prescripció del delicte per demanar l’arxivament de la causa.

Al perfil presumptament gestionat per Bosch s’hi publicaven, des de l’any 2012, missatges contra persones que s’han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. Es tracta de missatges profundament injuriosos i presumptament delictius que contenen odi visceral envers aquestes persones, com ara els dedicats a Toni Albà: “Fill de puta. No hi ha més. Un xarnego fastigós que es diu Antonio Álvarez i es fa dir Toni Albà, renegant dels seus origens. FdP”.