L’alcadessa de Berga, investigada per no retirar l’estelada de l’Ajuntament durant el 27-S i el 20-D

image_pdfimage_print

Montse Venturós, alcaldessa de Berga, ha rebut citació judicial en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.

Acusada de presumpte delicte electoral, Montse Venturós, embre de la CUP, haurà de personar-se el proper 5 d’abril al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga. Segons la batllessa, “en cap cas esquivarem el desafiament de l’Estat. La independència la conquerirem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria i per tant jo com a alcaldessa em dec al poble i això és el que faré, respectar la decisió del poble”. En aquest sentit, el consistori recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia a un acord aprovat per Ple en data de 6 de desembre de 2012.

Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la qual el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’, consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.

Publicitat
Publicitat