Foto de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno
Foto de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno
image_pdfimage_print

En la reunió del Consell Executiu que s’ha celebrat aquest dimarts, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat sol·licitar formalment l’adhesió de la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per al 2016. El Departament d’Economia i Hisenda xifra les necessitats de finançament en forma de préstec per a aquest any en 7.520 milions d’euros, d’acord amb els criteris establerts a la normativa del Fons.

D’aquests 7.520 milions d’euros, 639 es destinaran a atendre l’objectiu de dèficit fixat per l’Estat per a aquest any (0,3% del PIB). La resta, 6.881 milions, serviran per cobrir els venciments de valors emesos, préstecs nacionals a llarg termini i préstecs internacionals, el retorn de les liquidacions negatives del model de finançament acordat al CPFF i el finançament de préstecs associats a mecanismes de liquiditat activats pel Ministeri d’Hisenda des de l’any 2012 (FLA i Fons de Pagament a Proveïdors).

A finals de febrer, el Ministeri d’Hisenda ja va comunicar al Departament d’Economia l’import del FLA assignat a Catalunya per al primer trimestre del 2016, que va xifrar en 2.041,8 milions d’euros. El Departament està pendent que Hisenda aprovi la quantitat definitiva que adjudicarà a la Generalitat per a la resta de trimestres de l’any 2016.

Publicitat
Publicitat