L'Executiva Nacional elegida en el III Congrés de Solidaritat Catalana per la Independència
L'Executiva Nacional elegida en el III Congrés de Solidaritat Catalana per la Independència

Sota el lema “Continuem sumant. Democràcia, Unilateralitat, Independència”, Solidaritat Catalana per la Independència ha celebrat el III congrés de l’organització a la nau Bostik de Barcelona aquest dissabte 5 de març.

El congrés ha menat a una reforma en profunditat de l’organització, que ha aprovat uns nous estatuts, una ponència política i una nova Executiva Nacional.

A partir d’aquest congrés, el partit adopta una estructura més horitzontal i més participativa. Pel que fa al missatge polític, Solidaritat continua defensant la declaració unilateral d’independència abans que qualsevol proposta constituent i exigint el compliment efectiu, en 16 mesos, del full de ruta validat pels catalans el 27S.

Publicitat
Publicitat

Després de la presentació i votació de les candidatures a l’Executiva Nacional s’ha produït el relleu de la majoria de càrrecs, amb el manteniment d’Uriel Bertran com a secretari d’anàlisi estratègica. La resta de l’Executiva està formada per Anna Aceitón, Àlex Cervera, Manel Manzanas, Enric Folch, David Folch, Ester Beltran, Xavi Morell, Jordi Brillas, Arnau Padró i Iolanda Bethencourt.

En paraules d’Uriel Bertran, ‘Creiem que és necessari que Solidaritat es mantingui com a punt de referència de la unilateralitat, i en el futur veurem si es configura un pols sòlid a favor d’aquesta independència unilateral i si nosaltres hi podem participar sense fer bandera de les nostres sigles’.