ANC
image_pdfimage_print

Aquests darrers mesos i especialment durant el mes de gener, s’han fet efectives algunes baixes al Secretariat Nacional (SN) de l’ANC i les seves conseqüents substitucions. El Secretariat Nacional és l’òrgan que dirigeix l’entitat entre congressos i està format per 75 membres. Aquests es renoven anualment en unes eleccions que tenen lloc arreu del territori.

El darrer Secretariat Nacional va ser escollit el maig de l’any passat i encara falten dos mesos perquè s’acabi el mandat dels seus membres. Malgrat això darrerament hi ha hagut la baixa de 6 dels seus membres per motius diversos, però majoritàriament perquè han estat nomenats en alguna candidatura de partit o bé com a càrrecs del nou govern català.

Els membres que han abandonat el càrrec els darrers mesos per adoptar un càrrec del Govern o bé per participar en candidatures electorals són:

Publicitat
Publicitat

Carme Garcia Suárez (dimissió del SN el gener del 2016), havia estat exdiputada al Congrés i exregidora d’ICV, a finals del 2014 va abandonar ICV i l’any següent dóna suport a ERC en les eleccions municipals a Sabadell. El 19 de gener del 2016 és nomenada Directora general de relacions institucionals i amb el Parlament.

Jordi Salvador Nicolau (dimissió com a gerent de l’ANC), el 2003 i el 2011 es presentà a llistes municipals de CiU, des del gener del 2016 és cap de gabinet de la consellera d’Agricultura.

Gabriel Rufian i Romero (dimissió del SN l’octubre del 2015), encapçalà el desembre del 2015 les llistes al Congrés per ERC. Actualment és Diputat.

Meritxell Serret i Aleu (dimissió del SN gener 2016) Va ser regidora de l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer com a independent per Esquerra Republicana de Catalunya. El 13 de gener de 2016 va ser nomenada consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

També hi ha dues baixes que no han sigut a causa del fet que passessin a ocupar algun càrrec:

Jaume Terribas Alamegó (dimissió del SN el novembre del 2015) No és militant de cap partit. Jubilat. Pare de la Mònica Terribas. Fundador de la Solidaritat d’Obrers de Catalunya (SOC).

Antoni Cornudella Companys (dimissió del SN l’octubre del 2015). És membre d’ERC.

El proper 17 d’abril tindrà lloc a Manresa l’Assemblea General Ordinària (AGO) de l’ANC. Allà es debatran i aprovaran els nous estatus, així com el nou full de ruta que marcarà la línia d’acció de l’entitat. Les eleccions per renovar el Secretariat Nacional encara no tenen data confirmada.