Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

Els Mossos d’Esquadra a instàncies de l’Audiència espanyola es van presentar divendres passat a la seu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demanar els seus estatuts i dades sobre el seu finançament i activitats. També han demanat la mateixa informació a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI).

Aquesta informació interna ha estat sol·licitat pel jutge de l’Audiència espanyola Ismael Moreno, que investiga les dues entitats sobiranistes pels delictes de rebel·lió i sedició per ‘impulsar’ i ‘promoure’ les mocions d’ajuntaments en suport a la declaració de ruptura aprovada pel Parlament de Catalunya el 9-N. Fons de l’ANC han assenyalat que es tracta d’informació que és ‘pública’ i consideren aquesta investigació una ‘tàctica de desgast’.

Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra també han anat a alguns ajuntaments catalans, com ahir als de Manresa i Celrà, per requerir a instàncies de l’Audiència Nacional les actes dels plens en els quals es van aprovar les mocions de suport a la declaració del Parlament de Catalunya. A diferència de Manressa i de Celrà, altres jutjats de l’Audiència Nacional han arxivat les denúncies contra alguns consistoris de Catalunya -Sant Cugat del Vallès, Igualada i Premià de Dalt- que també van aprovar una moció de suport a la declaració del 9-N. En canvi, les altres denúncies de la Fiscalia General de l’Estat contra els ajuntaments de Celrà, Girona, Manresa, Vic, la Seu d’Urgell i Deltebre per la mateixa moció de moment no s’han arxivat.

Publicitat
Publicitat

Segons Dani Cornellà, alcalde Celrà, “l’Audiència sap perfectament que la moció va entrar per urgència al ple i disposa de la informació, ja que l’acta de la sessió està penjada a la pàgina web de l’Ajuntament”. “És curiós que demanin específicament qui va impulsar la urgència de la moció”, va afegir ahir l’alcalde de Celrà. Malgrat tot, Cornellà va deixar clar que el consistori no respondrà aquest segon requeriment de l’Audiència Nacional (com tampoc va fer amb el primer). L’alcalde va destacar que tots els grups municipals avalen la decisió de desobeir la petició del jutjat. “L’Ajuntament de Celrà no entrarà en aquest joc i l’Audiència només rebrà un comunicat de part de tots els grups municipals”, va concloure Cornellà.