image_pdfimage_print

El president del Kurdistan iraquià, Masud Barzani, ha anunciat (2/2/2016) que “Ara ha arribat el moment adequat, i les condicions són ara les oportunes perquè el poble del Kurdistan decideixi el seu futur mitjançant un referèndum. El referèndum no conduirà a la immediata declaració de la condició d’Estat, sinó que serà per a conèixer l’opinió i el desig de la gent del Kurdistan, i que la direcció política kurda implementarà en el moment i circumstància apropiada”. No és la primera vegada que Barzani anuncia quelcom així. L’any 20005 va anunciar i dur a terme un referèndum. El resultat va ser prou clar: hi van participar 1.998.061 persones. Un 98,76 % van votar sí a favor d’un Estat kurd.

Barzani ha afegit: “En els últims dies alguns polítics locals i funcionaris dels estats regionals han fet declaracions incorrectes i injustes sobre el dret del poble kurd a la celebració d’un referèndum i decidir el seu propi futur.”

“L’existència del poble kurd a l’Orient Mitjà és una realitat i els kurds poden, igual que totes les altres nacions, assolir els seus drets i beneficiar-se’n. Aquests són els drets naturals i donats per Déu i no es poden negar sota cap excusa. Si els kurds esperen a d’altres que els hi lliurin la independència, com un regal, mai l’assoliran. Aquest dret està aquí, ara, i els kurds han de cercar la manera d’implementar-lo.”

Publicitat
Publicitat