image_pdfimage_print

La presidenta de la cambra catalana li va demanar ahir audiència perquè nomenés oficialment Carles Puigdemont com a 130è. President de la Generalitat. Fins ara, la tradició establia que els presidents dels parlaments català, basc i gallec es traslladaven a Madrid per reunir-se amb el cap de l’Estat espanyol i li comunicaven la decisió dels seus respectius hemicicles. Tanmateix, la secretaria general de la Casa Reial espanyola ha enviat un escrit al parlament en què demanava que ‘la comunicació oficial de la presidenta del parlament es realitzi per escrit, a través del cap de la Casa Reial, per tal de complir els tràmits establerts en la Constitució i l’Estatut’. En vista a la decisió, el Parlament ha comunicat per escrit aquest migdia la petició a la Casa Reial.

Parlament de Catalunya, Barcelona, 11 de gener de 2016.