Capçalera de la Manifestació del 29M | Govern
Capçalera de la Manifestació del 29M | Govern
image_pdfimage_print

Unes 60.000 persones segons l’organització o 8.000 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona van participar ahir en la manifestació que duia per lema “Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real”.

La mobilització, que va tenir com a nucli impulsor els sindicats UGT, CCOO i Intersindical-CSC, entitats veïnals, Òmnium i ANC van aprofitar que queda menys d’un mes per a les eleccions del 26-J per exigir un “nou contracte polític” i expressar alhora el rebuig a les decisions del Tribunal Constitucional que ha suspès les lleis aprovades pel Parlament per pal·liar les desigualtats socials.

A més de les entitats socials es van adherir a la manifestació tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya excepte el PP i C’s.

Publicitat
Publicitat

Pel que fa als partits independentistes, cal esmentar el rebuig de Solidaritat Catalana i Reagrupament independentista a assistir-hi perquè la “manifestació és una crida de caire clarament autonomista i que posa de manifest la submissió del Govern de la Generalitat de Catalunya als mandats de l’Estat espanyol” […] “Cal la ruptura immediata amb el marc jurídic i polític de l’Estat espanyol mitjançant una DUI”.