image_pdfimage_print

Òmnium Cultural, Irídia i l’Assemblea (ANC) recorreran contra la decisió del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona d’amnistiar els 46 policies espanyols investigats per cometre violència policial durant la celebració del Referèndum d’Autodeterminació, el 1r d’octubre de 2017. Les tres entitats, personades com a acusació popular —en el cas d’Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana— i acusació particular i popular —en el cas d’Irídia— al·legaran en els recursos que la brutalitat policial perpetuada per part dels policies contra la societat civil contravé l’article 3 del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals i amnistiar-los implica la seva vulneració per part de l’Estat.

Òmnium, Irídia i l’ANC insisteixen que la llei d’amnistia no pot beneficiar, en cap cas, els responsables de la violència policial, i que els actes investigats queden exclosos de l’àmbit de l’amnistia perquè poden representar delictes de tortures o tractes inhumans o degradants, que superen el llindar de gravetat de conformitat amb la jurisprudència del TEDH i, per tant, són actes exclosos a l’article 2 de la llei d’amnistia.

Les tres entitats, que formalitzaran els recursos durant els pròxims dies, han denunciat durant tot el procediment la lentitud judicial en aquest causa. Les acusacions també lamenten que, set anys després dels fets, no s’hagi celebrat cap judici i que les víctimes de la brutalitat policial encara no hagin pogut accedir al dret a la justícia, a la veritat i a la reparació.

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here