image_pdfimage_print

l Govern ha aprovat la modificació dels estatuts del Diplocat i la seva denominació, que passa a ser Catalunya Internacional. L’acord del Consell de Govern ha donat, així, llum verda a la proposta del ple del Diplocat del passat 6 de juny.

Els nous estatuts i el nou nom permeten al consorci publicoprivat reforçar el consens a favor de la voluntat i les capacitats d’internacionalització de Catalunya, després d’anys d’esforç i treball per revertir els efectes de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola contra la Generalitat de Catalunya, que va intentar desmantellar la institució i va provocar, entre d’altres, l’acomiadament dels professionals que treballaven al Diplocat.

El Diplocat està integrat per 38 entitats, entre les quals hi ha les principals institucions públiques i entitats municipalistes; entitats de l’àmbit empresarial, social, sindical i esportiu; universitats, escoles de negoci i centres acadèmics. L’aprovació dels nous estatuts ha permès renovar els anteriors, del 2012, per adequar-los a la normativa vigent de règim jurídic dels consorcis del sector públic. Les entitats han considerat, també, que era el moment oportú per plantejar el canvi de nom de l’entitat i una modernització de la marca.

Publicitat
Publicitat

D’aquesta manera, doncs, el Consorci Catalunya Internacional continuarà amb la tasca d’internacionalització del país. Una feina que realitza en col·laboració amb les 21 delegacions del Govern a l’exterior, ACCIÓ, l’Agència Catalunya de Turisme, l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Institut Ramon Llull, Prodeca, i l’àmplia comunitat catalana a l’exterior.