Avui, la llibertat

image_pdfimage_print

Hem fet referèndums per la independència que han sortit favorables, hem guanyat eleccions i governs autonòmics independentistes, però continuem igual que sempre, depenent d’Espanya, pagant una fortuna a un Estat espanyol corrupte i anticatalà, defensor a ultrança dels seus interessos i la seva cultura i manera de viure que no és la nostra.

De molt poc serveix reivindicar la independència de la república catalana, ja és hora de construir-la realment, a la pràctica. D’això es tracta. Superar la trampa espanyolista en dir que primer hem d’aconseguir la llibertat per a després, en tot cas, instaurar la república i la independència.

És a l’inrevés, per ser independents cal fer-ho des d’ara. Iniciar un procés pragmàtic de separació. Única manera de ser lliures. Això consisteix a liderar iniciatives internacionals favorables als nostres interessos, crear una banca que l’Estat espanyol no pugui intervenir. Bastir un sistema de protecció i seguretat davant de les agressions i la repressió espanyoles, fer efectiva una nacionalitat catalana al marge de l’espanyola que garanteixi la llengua catalana i el benestar i sedueixi les poblacions nouvingudes tot i regular-ne l’accés a qui vulgui integrar-se a Catalunya i a la resta de països catalans. Ens cal una Justícia pròpia, amb institucions pròpies deslligades de jutges i lleis espanyoles.

Publicitat

I tot això ens cal ara, pacíficament i pràcticament per poder dir que som sobirans i lliures. No una autonomia espanyola favorable als interessos espanyols i no pas als nostres. Tot plegat és fàcil, legal i efectiu. I es pot fer avui mateix.

1 COMENTARI

  1. El meu pare (POUM) em deia que varen cometre l’error de voler fer la revolució abans de fer la guerra. L’ordre de les coses es important.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here