On som?

image_pdfimage_print

Uns apunts, pocs, per ser breus…

1. Diuen que 700.000 independentistes s’han abstingut. Tants? En tot cas, prefereixen un govern espanyol a Catalunya? Ho suporten perquè ho veuen passatger? Simplement, no veuen possible la independència en generacions?

2. Es diu que ja som 10.000.000. Tots catalans de debò? Que viuen formes de vida pròpies, tenen cura de conèixer i parlar el català? Aprecien i compren productes catalans i de la terra, gaudeixen de conèixer la nostra història, celebren les nostres festes?
O només viuen i treballen a Catalunya.
Molts amb indiferència i no pocs ens volen diluïts entre castellà, català … i anglès.
També gent que ens vol anorrear.
Votacions! Catalunya reduïda a una societat sense identitat nacional pròpia. I d’aquests n’hi ha amb serioses aspiracions a presidir-la.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

3. La democràcia implica poder del poble. I els polítics en són servidors. El lideratge de debò sorgeix del poble. Fa més de quinze anys, per dir-ho curt, que ha estat la gent, no els partits, els qui han donat impuls a la llibertat i a la independència. I han empès els polítics. Institucions, persones concretes, gent, podem tornar-hi? Suficients? Amb serenitat i fermesa? Som-hi? Ens són indignes la submissió i el pensotmetiment. Si vols la independència, viu independent!