image_pdfimage_print

El Consell de la República amplia la seva Xarxa Diplomàtica amb dos nous Delegats Exteriors a països estratègics com Suïssa i Itàlia i renova la Delegació de Luxemburg.

El nou Delegat Exterior a Itàlia és el periodista Lluís Cabasés i viu a la regió del Piemont. Té una llarga trajectòria professional en ràdio, televisió i diaris rellevants com Gazzetta del Popolo o La Repubblica – Torí, entre molts d’altres. A més, Cabases ha treballat al Gabinet del Govern del Piemont. El nou diplomàtic republicà va ser alcalde de Serralunga d’Alba (Piemont), regidor i vicepresident de la comarca Unió de Municipis de Barolo, entre altres.

El nou Delegat Exterior a Suïssa serà Alfonso Lorente, resident a Zúric. Lorente és enginyer Aeronàutic i en Telecomunicacions, domina set idiomes i va ser Delegat de la Comissió Federal Suïssa d’estrangeria (EKA) a Berna.

Publicitat
Publicitat

Els dos nous Delegats Exteriors tindran com a missió representar el Consell de la República davant les institucions i organitzacions internacionals dels seus respectius països, així com treballar per promoure la causa independentista, en un moment on s’estan jugant partits crucials com l’oficialitat del català, diverses eleccions, i l’equilibri geopolític del continent.

Amb aquests nous nomenaments, el Consell de la República reforça la seva Xarxa Diplomàtica i amplia la seva presència a escala internacional, amb presència a 14 països.

Recentment, Guillem Liarte ha estat nomenat nou Delegat Exterior a Luxemburg, que substituirà Adrià Muñoz. Liarte és arquitecte de sistemes informàtics, fa més de vint anys que viu a ciutats d’Europa, actualment a Luxemburg, treballant en projectes d’identitat digital per a les institucions europees.

Cal recordar que el Consell ofereix un formulari obert a través del web per aquells catalans que viuen a l’estranger i poden aportar la seva expertesa, professió o situació per esdevenir Delegats Exteriors.