Moment de la presentació de l'associació Acció pel Català.
image_pdfimage_print

El proppassat 19 de gener de 2024, fou el dia escollit per l’associació Acció pel Català, entitat de defensa i la promoció de la llengua catalana, per a la inauguració de la seva primera seu física, al carrer de la Providència 42 de Barcelona, al barri de Gràcia. La inauguració es va dur a terme amb èxit amb l’aforament complet. Amb aquesta acció, l’organització engega tota una revolució del català amb una sèrie d’accions i reunions arreu del país.

L’aplec va permetre d’interactuar amb molta gent. Dins d’aquest col·lectiu, la major part eren persones del carrer, gent que s’estima la terra i la llengua. També hi va haver però, personalitats mediàtiques que donaren veu a l’associació per tal de fer-la conèixer arreu del país, així com: Txema Clavero, Sílvia Orriols, el Professor Virgili, Sergi Maraña, Brahim Yaabed, Encarna Parreño i dos representants del Cens del Poble Català, entre d’altres. En total, una seixantena de persones en una sala plena de gom a gom.

A més a més, l’Associació ha constituït el seu primer nucli fora de la capital catalana, el de Ponent, i espera en els propers mesos continuar amb la seva expansió territorial. Tanmateix, una de les primeres accions amb la qual s’estrena Acció pel Català és el Bot de queixes. Aquesta eina, representa una bústia pública per a recollir les situacions on no es garanteixen els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya, —tot i tenir el dret d’emprar la seva llengua—, en qualsevol establiment i situació. Aquesta eina, doncs, permet recollir totes les denúncies lingüístiques per a fer difusió i informar-ne directament a l’Agència Catalana de Consum perquè actuï en conseqüència.

Publicitat

També es va crear allà mateix i de manera totalment improvisada, un nou grup, el d’Acció Jove, —que com bé indica el seu nom—, tractarà d’agrupar el jovent que defensa la seva llengua i Nació. Allà mateix es donà el tret de sortida al nou equip. Amb tot això, doncs, engega una nova revolució de la llengua catalana a través d’Acció pel Català.