image_pdfimage_print

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana ha aprovat en el ple d’aquest dissabte la pregunta i el període de votació de la consulta sobre l’impuls d’una llista cívica a les pròximes eleccions al Parlament. Els socis podran votar telemàticament entre l’1 i el 14 de març la següent pregunta: “Estàs d’acord que l’Assemblea impulsi la presentació del projecte de la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?”.

En els pròxims dies l’entitat posarà a disposició dels socis i de tota la ciutadania una pàgina web on es podran consultar tots els detalls i resoldre tots els dubtes sobre aquest projecte. En aquesta web s’hi detallaran els objectius, l’estratègia, el procés de participació ciutadana o la confecció de la llista. També inclourà un codi ètic i de compromís amb la declaració d’independència a signar pels candidats i candidates i l’explicació de què és una agrupació d’electors i què la diferencia d’un partit polític.

D’aquesta manera, es podrà consultar a la web tota la informació sobre el projecte de la Llista Cívica per la Independència perquè pugui ser referendat per les sòcies i socis de l’Assemblea en els terminis previstos, així com aprofundir en el seu contingut polític i estratègic.

Publicitat
Publicitat

Durant el període de votació, que inclou dos caps de setmana, es farà un esforç perquè els socis que ho sol·licitin puguin fer el tràmit presencialment en algunes de les seus territorials de l’entitat. Per això, es volen crear grups de suport en les diverses regions en què s’estructura l’Assemblea perquè organitzin xerrades informatives i preparin els punts d’assistència a la votació de la consulta.

El termini llarg de votació, la possibilitat de poder votar amb assistència a diverses seus territorials, així com poder consultar tota la informació en una web específica, demostren l’interès i l’esforç del Secretariat Nacional perquè aquesta decisió sigui presa amb la màxima participació dels associats i amb tota transparència democràtica. Amb aquesta finalitat també es posarà en marxa un centre d’atenció telefònica per informar i fomentar aquesta participació.

Com s’explica al Full de ruta de l’entitat, el que proposa l’Assemblea és la creació d’un altre instrument de mobilització per arribar com més aviat millor a la independència de Catalunya. Aquest cop, mitjançant l’impuls d’una agrupació d’electors per a les pròximes eleccions al Parlament, que s’allunyaria del sistema de partits i sacsejaria l’escenari autonomista actual.