image_pdfimage_print

Dissabte 13 de gener de 2024 se celebra a Vila Reial el I Congrés d’entitats de recreació històrica del segle XVIII organitzat per l’Associació Miquelets del Regne de València.

Com a primera edició, i per la novetat que suposa un congrés sobre la recreació històrica del segle XVIII, La Coronela de Barcelona hi participa al costat de nou associacions del mateix període històric.

Entre tots pretenen posar les bases per crear una federació d’associacions per promoure, assessorar i donar suport a les activitats de les associacions relacionades amb la difusió de la nostra història des del món de la recreació històrica del segle XVIII.

Publicitat

La Coronela de Barcelona fou la força armada ciutadana per la defensa de Barcelona organitzada a partir dels diferents gremis. La conformaven combatents no professionals aixecats a temps parcial, quan la ciutat era atacada, que acceptaven fer l’entrenament periòdic necessari per poder desenvolupar la seva tasca militar.