image_pdfimage_print

Teniu el dret de parlar en català i castellà en tots els actes davant de l’Administració de justícia”. Aquest és el missatge que des de dilluns 13 de novembre, es pot veure en els panells informatius a les sales de vistes dels jutjats, vinculats al sistema de gravació de les declaracions orals que fan les parts en seu judicial. L’objectiu és recordar als declarants, abans de prestar declaració, que tenen dret a triar la llengua amb què més còmodes se sentin, tal com estableixen la legislació lingüística i la Llei del Poder Judicial.

El Departament de Justícia, Drets i Memòria, a través de la Secretaria per a l’Administració de Justícia i l’Àrea TIC del Departament, ha desplegat una nova versió del sistema Arconte –la solució tecnològica per gravar, emmagatzemar, gestionar i descarregar la informació audiovisual que es genera en els procediments judicials–, que inclourà aquests missatges informatius sobre el dret d’opció lingüística. L’objectiu és conscienciar els ciutadans citats a judici que el català i el castellà són llengües igualment vàlides en les relacions amb l’Administració de justícia.

Amb la mateixa finalitat de fer visible aquest dret, el Departament també preveu reforçar la cartelleria i els rètols informatius dins de tots els edificis judicials, així com facilitar als interessats la documentació en totes dues llengües oficials, i així potenciar la percepció social que el català es pot utilitzar a l’Administració de justícia sempre que es vulgui i amb les mateixes garanties que el castellà.

Publicitat
Publicitat