Alerta Solidària
image_pdfimage_print

Aquest dijous a la tarda es va conèixer el contingut de la sentència de la Secció cinquena de l’Audiència Provincial de Barcelona, en relació amb el judici que tingué lloc el 17 d’octubre passat. El tribunal ha resolt que un dels dos encausats, veí de Premià de Dalt, és culpable del delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat amb agreujant d’objecte perillós i li imposa la pena de 3 anys i 1 dia de presó.

Per a un segon encausat, veí de Figueres, el tribunal determina la lliure absolució.

Els dos acusats van ser detinguts el 18 de febrer de 2021 en el curs de les protestes per l’empresonament de Pablo Hasel. La fiscalia sol·licitava pels dos les penes de 6 anys de presó per delictes de desordres públics i atemptat.

Publicitat
Publicitat

Sarcasme cruel del tribunal

Les defenses, d’Alerta Solidària, han expressat la seva sorpresa perquè consideraven de sobres demostrada la inconsistència de les versions policials, elements de càrrec únics sobre les quals s’ha basat el relat condemnatori. Serà a partir d’aquestes contradiccions que versarà el recurs d’apel·lació que serà presentat els pròxims dies al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La sentència, senzilla en el relat dels fets i les argumentacions jurídiques, no s’estalvia un irònic comentari. Tot admetent que pot resultar excessiva la pena imposada recorda que al reu li queda la via de l’indult. Descarten així, segons entén Alerta Solidària de manera prepotent, el recurs a la segona instància. Es creuen assistits per una raó divina que els fa infal·libles i els remeten a la via de sol·licitar perdó al govern espanyol.

Exclòs de l’amnistia

A la polèmica que envolta la possible exclusió del raper Pablo Hasel de la imminent llei d’amnistia, s’hi ha d’afegir l’injust de veure com manifestants per la seva llibertat i per la llibertat d’expressió queden relegats a l’oblit. Amb condemnes de presó, tot i que en recursos encara per resoldre, hi ha el cas d’en William, l’escocès, i ara també el de l’Andreu, de Premià de Dalt.

Primera resposta: acte solidari a Arenys de Mar

El 18 de novembre, aprofitant una convocatòria d’acte antirepressiu, la vila d’Arenys de Mar, acollirà una primera resposta solidària amb l’Andreu i la seva família. Alerta Solidària demana activar la solidaritat del Maresme i de tot el país per no deixar sols els qui paguen injustament la lluita pels drets de tots i totes.