image_pdfimage_print

La secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, participa a Stuttgart (Alemanya) en la taula rodona entre els representants polítics de l’associació de cooperació interregional ‘Quatre Motors per a Europa’ (4ME) on es debatrà sobre l’EU AI-Act, la primera regulació sobre intel·ligència artificial (IA) del món, i la seva compatibilitat amb la competitivitat de les regions europees. Tost, que viatja a Sttutgart acompanyada per representants de l’ecosistema català d’IA, compartirà amb els socis dels 4ME els objectius i principals línies d’actuació de Catalonia.AI, el pla estratègic multisectorial, transversal i centrat en les persones impulsat pel Govern de Catalunya per promoure el desenvolupament, l’ús i l’adopció d’una IA confiable, responsable i sostenible que contribueixi a millorar la competitivitat de les empreses i el benestar de la ciutadania.

Sota el títol “AI-Act: Competitivitat vs. Regulació a Europa: contradicció o compatibilitat?”, la taula rodona dels 4ME vol debatre sobre les oportunitats i riscos que suposa per a la recerca i els negocis de les regions la legislació sobre intel·ligència artificial prevista a Europa. En aquest debat, cadascuna de les regions dels 4ME compartirà les mesures adoptades a la respectiva regió per promoure l’ús de la IA, així com la visió sobre com abordar els grans reptes de futur que plantegen la irrupció de la intel·ligència artificial i el seu impacte en l’economia i la societat. Com a perspectiva, també es discutirà què podria fer la xarxa 4ME en aquest àmbit temàtic per tal d’adoptar, si escau, un posicionament conjunt.

Prèviament a la participació en aquesta taula rodona, la secretària Tost prendrà part en el Comitè d’Europa i Afers Internacionals del Parlament Regional de Baden-Württemberg junt amb la resta de representants polítics dels 4ME.

Publicitat

La missió catalana a Baden-Württemberg encapçalada per la secretària de Polítiques Digitals compta també amb representants d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball; del Departament de Recerca i Universitats; de centres tecnològics i de recerca com el Centre de Visió per Computador (CVC), Eurecat i Leitat; i de les empreses Omma Data i Eos Connectivity.

Sobre els Quatre Motors per a Europa

‘Quatre Motors per a Europa’ (4ME) és una associació de cooperació interregional constituïda el 1988 entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg, Llombardia i Roine-Alps (actualment, Alvèrnia-Roine-Alps). En aquell moment, els objectius de col·laboració estaven relacionats principalment amb l’economia i la recerca i també amb l’art i la cultura. Al llarg de les següents dècades, els àmbits i el nivell de cooperació van augmentar notablement i inclouen també la internacionalització de les quatre regions i les seves empreses, així com la participació activa en la construcció europea, principalment a través de posicionaments conjunts.