image_pdfimage_print

El Primer d’Octubre, l’Assemblea Nacional Catalana organitza un acte a la plaça d’Urquinaona a les 11 hores per commemorar i reivindicar aquesta data històrica.

Aviat farà sis anys que el a la independència va guanyar el referèndum. Per això, cal recordar aquella gesta i reafirmar la voluntat de complir amb el mandat sorgit de les urnes.

En finalitzar els parlaments, començarà una manifestació que baixarà per la Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume.

Publicitat
Publicitat

Hi haurà parlaments de la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, dels activistes Marcel Vivet i Júlia Balas, i del membre de Meridiana Resisteix Nacho Pallàs.

Per què a Urquinaona?

L’elecció de la plaça d’Urquinaona de Barcelona no és en va. Urquinaona és un referent de l’independentisme des de fa molts anys i per motius molt diversos. Entre aquests motius, cal destacar-ne el més recent i que tenim gravat amb foc: les càrregues policials contra un jovent que no feia altra cosa que defensar el resultat del referèndum del Primer d’Octubre i denunciar la repressió política i judicial contra l’independentisme.

El fet d’escollir aquest lloc transmet el missatge que cal que la gent tornem a agafar les regnes i ens preparem per a un nou i definitiu embat contra l’Estat espanyol.

Pots llegir el manifest de l’Assemblea per aquest Primer d’Octubre en aquí.