image_pdfimage_print

El 18 d’agost comença la nova Universitat Catalana d’Estiu que enguany es celebra també a Prada de Conflent.

Es planteja com un espai obert de trobada en què la identitat compartida, construïda sobre una cultura comuna i entesa en sentit ampli, constitueix el fil conductor per recuperar l’autoestima col·lectiva davant dels reptes majúsculs que afrontem com a societat en l’actualitat.

Amb el títol de “L’horitzó dels Països Catalans al segle XXI. Com ha de ser el nou Congrés de Cultura Catalana?”, l’acte comptarà amb la participació de Blanca Pujals (editora de Viena Edicions i impulsora dels segells Petits Plaers i Club Victòria), Blanca Garcia-Oliver (filòloga i membre de Joves AC), Josep Ramon Barberà (Doctor en dret i membre de la GAIP) i Esteve Plantada (director del Congrés de Cultura Catalana).

Publicitat
Publicitat

Per escalfar motors i amb la vista posada al nou Congrés previst pel 2025, cal refer els ànims, saber i analitzar el punt de partida de la situació actual i aprofitar sinèrgies i agents que treballen per la llengua i cultura catalanes, tot fent front als nous reptes que la repressió sense fre i descarada, i les comeses electorals recentment celebrades i les pròximes catalanes, han deixat i estan actuant en tots els àmbits i territoris dels Països Catalans. La “identitat” ha d’anar acompanyada de seny i rauxa: constància, naturalitat i veritat per damunt de tot, aparcant la por o intimidació per continuar endavant amb serenitat i convenciment, tot deixant clar des de nosaltres mateixos al món sencer que els drets són innats i que no cal cedir de cap manera al xantatge i buscar aliats que no donin més passos enrere sinó ser conseqüents de totes totes.

Recordeu la nova cita del poble català: calen tots els braços alçats!