image_pdfimage_print

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui una modificació del decret que regula la xarxa de delegacions a l’exterior i que amplia la presència institucional del Govern a tres nous països: Grècia, Líbia i Egipte. A més, trasllada la seu de la Delegació a l’Àfrica Meridional de Pretòria a Johannesburg.

Amb aquesta modificació, el Govern passa a tenir presència institucional a tota la Unió Europea i tot el Nord d’Àfrica, amb l’objectiu de reforçar l’aposta la Mediterrània com a àmbit d’actuació natural de l’acció exterior catalana. D’aquesta manera, la Delegació del Govern al Sud-est d’Europa incorporarà ara representació a Grècia; i la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica afegirà Líbia i Egipte al seu àmbit d’actuació.

A banda, el text aprovat avui pel Govern canvia la seu de la Delegació a l’Àfrica Meridional. Per motius estratègics, institucionals, demogràfics i econòmics, la desplaça de la capital sud-africana, Pretòria, a Johannesburg, la ciutat més gran i poblada del país. La Delegació també té funcions de representació institucional a Angola i Moçambic.

Publicitat
Publicitat

Un pas més en el desplegament de les delegacions

Aquesta modificació és un pas més en l’estratègia de desplegament de la xarxa de delegacions que està duent a terme el Departament d’Exteriors i que permet que la representació institucional del Govern superi ja els 70 països d’arreu del món.