image_pdfimage_print

El Consell de la República vol anunciar que divendres passat va arribar a un acord oficial amb dues formacions independentistes catalanes, la CUP i Junts per Catalunya, amb relació a les eleccions espanyoles del propvinent 23/J. Aquest pacte permetrà que els delegats Exteriors del Consell actuïn com a “Representants de llista” (manera d’anomenar la figura que exerceix un “apoderat” a l’exterior) d’aquests partits en el vot fora del territori català.

El Consell, en la seva voluntat de teixir complicitats transversals entre independentistes i, tanmateix, d’exercir de pal de paller del moviment, ha fet aquest oferiment també a Esquerra Republicana. Malauradament, ERC no s’ha sumat a aquest acord malgrat els esforços realitzats per establir una entesa comuna en aquesta qüestió.

El Consell de la República valora positivament la sintonia amb Junts per Catalunya i la CUP en aquesta iniciativa, que busca garantir la plena participació dels catalans i les catalanes que resideixen a l’estranger en els processos electorals. A través de l’actuació dels Delegats Exteriors del Consell com a representants de llista, es pretén assegurar que els vots dels catalans i les catalanes a l’exterior siguin degudament representats i comptabilitzats en les eleccions.

Publicitat
Publicitat

El Consell de la República continuarà treballant amb tots els actors polítics, socials i institucionals compromesos amb la causa independentista per avançar cap a l’objectiu compartit de construir una Catalunya lliure, justa i democràtica i fer efectiu el mandat de l’1/O.

Actualment, la Xarxa Diplomàtica del Consell compta amb 13 Delegats Exteriors i que, arran d’aquest pacte, durant el període de vot exterior (del 15 al 20 de juliol) poden accedir lliurement a les ambaixades o consolats on es duguin processos de votació, examinar el desenvolupament de la votació i de l’escrutini de la mesa, formular reclamacions i protestes i demanar certificacions.