image_pdfimage_print

Els cursos generals de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han acabat a finals del mes de juny. Abans, però, els alumnes que han fet algun dels 1.344 cursos del tercer trimestre a un dels 22 centres de normalització lingüística han pogut respondre una enquesta per valorar diversos aspectes dels cursos. Aquestes dades, que s’han obtingut ara, retornen unes qualificacions molts positives de l’alumnat. Durant els mesos de juliol i agost, el CPNL continua oferint formació de llengua catalana mitjançant cursos intensius, de nivell inicial i bàsic, en modalitat presencial.

Al final de cada trimestre, tot l’alumnat té l’opció de respondre una enquesta de satisfacció. Aquest curs ho han fet una mitjana de 12.000 persones cada trimestre i la valoració mitjana en els tres trimestres dels cursos ha estat de 8,95 sobre 10. En concret, els resultats de les enquestes als alumnes del tercer trimestre mostren una valoració global mitjana dels cursos d’un 8,97 sobre 10, la mateixa que el trimestre passat i set centèsimes més que el primer trimestre. A més a més, els aprenents puntuen l’acompanyament dels docents al llarg del curs amb un 9,17 i l’aprenentatge obtingut en relació amb les seves expectatives amb un 8,97.

Respecte de si el que han après en el curs els ha servit per parlar més en català fora de l’aula, la valoració és d’un 8,52. Quant a la pràctica de la llengua oral i l’escrita, les valoracions són d’un 8,8 i d’un 8,87, respectivament. L’alumnat també valora molt positivament, amb un 8,93 de mitjana al llarg del curs, l’adequació de les modalitats de cursos que ofereix el CPNL (presencial i en línia) a la seva manera d’aprendre.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

D’altra banda, per celebrar el final de curs general els CNL han organitzat un total de 41 activitats arreu del territori i algunes festes també han inclòs la celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua (VxL). En el marc de la campanya “Quan parles fas màgia”, alguns centres han ofert espectacles de màgia del mag Juanola.

El setembre es reprendran els cursos de català generals de tots els nivells. Les dates d’inscripció es podran consultar pròximament al web i a les xarxes socials del CPNL.