image_pdfimage_print

Des de l’octubre del 2017, l’independentisme conseqüent ha hagut de resignar-se a la teranyina que s’ha anat teixint entre decisions dolentes i decisions pitjors, en aquest joc de suma zero on ens han abocat les renúncies de l’autonomisme, la voracitat espanyolista, i la indiferència europea.

La ponència política aprovada en el nostre darrer Congrés pels adherits del partit dona el mandat a l’Executiva per fer una crida activa a l’abstenció en les properes eleccions espanyoles. Som plenament conscients del balanç delicat entre pros i contres de la participació o abstenció política en tots els espais possibles. I els preus a pagar de cada decisió. Però l’anàlisi que en fem ara és constatar que és el xantatge emocional dels partits catalans i el cultiu de la por adobat pel sistema espanyol, el que ens ha lligat a una cadena autodestructiva. Aquesta cadena s’ha de trencar.

Malgrat això, l’abstenció feta exclusivament com un càstig als partits del sistema català seria un error, una simple descàrrega de les frustracions de l’independentisme. És una decisió arriscada, que pot produir vertigen i que genera dubtes legítims. No hi pot haver mitges tintes. Suposa la destrucció de la zona de confort de l’autonomisme. És necessari, doncs, que l’abstenció no es quedi simplement en un gest de rebel·lia momentani, sinó que també impliqui un compromís personal de cadascú per rellançar l’independentisme des d’una posició més lliure, sense cadenes emocionals o partidistes. Cal l’empenta de tots nosaltres per a construir un espai potent que sigui capaç de desallotjar l’autonomisme i l’espanyolisme de les institucions catalanes, que aposti per la via unilateral i el llegat del Referèndum. Cal sumar-hi el coratge i la tenacitat per dur la determinació i l’ambició als llocs de poder catalans, només així serem capaços de complir amb el mandat del Primer d’Octubre i esdevenir una Nació independent i lliure.

Publicitat
Publicitat

Estem en moments de decisions difícils on es vol enterrar l’independentisme sota la por i la resignació. Depèn de tots nosaltres esberlar el sostre de vidre que ens ha tenallat aquests darrers temps. Estem convençuts que en serem capaços.

Fins a la Victòria!

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència
Barcelona, 8 de juliol de 2023