image_pdfimage_print

El Govern del Consell davant les pròximes eleccions a les Corts Espanyoles del 23-J vol expressar el següent posicionament:

1. És imperatiu que les forces independentistes que es presenten a les eleccions del 23 de juliol del 2023 assumeixin el compromís explícit de no garantir l’estabilitat política de cap govern espanyol que no es comprometi inequívocament amb una solució política del conflicte, basada en l’amnistia i el respecte del dret a l’autodeterminació, que el poble català va exercir l’1-O del 2017. L’estabilitat d’Espanya s’ha utilitzat com una eina per sotmetre i reprimir els anhels de llibertat i d’autodeterminació del poble català. El compromís explícit per no contribuir a l’estabilitat ha de comportar, alhora, l’assumpció d‘una agenda independentista clara i compromesa amb el camí cap a la República Catalana.

2. L’estratègia de no donar estabilitat política exigeix que els partits polítics independentistes que es presenten a les eleccions 23 de juliol i que hagin assumit el compromís exigit en el punt anterior tinguin el màxim pes parlamentari possible, de tal manera que esdevinguin un actor prou nombrós per poder bloquejar la investidura.

Publicitat
Publicitat

3. El Consell de la República treballa, des de la seva creació, per promoure el desbordament democràtic de l’Estat espanyol per part de la societat catalana. Aquest desbordament –tal com s’explica en la proposta estratègica del Consell- s’ha de donar en tots els escenaris possibles: per mitjà de la mobilització ciutadana als carrers, de la desobediència civil no violenta, però també en el si de les diferents institucions. Per la mateixa raó que cap partit unionista mai no demanaria l’abstenció entre els seus electors com una manera de combatre l’independentisme, el Consell fa una crida a la participació massiva de l’independentisme en aquestes eleccions espanyoles.

4. Una vegada més remarquem la importància d’assolir la unitat estratègica entre les forces independentistes, que els permeti confrontar-se de manera eficaç amb un unionisme que està sempre preparat per a la seva unitat estratègica quan es tracta de combatre l’independentisme -tal com s’ha comprovat amb el pacte recent de l’Ajuntament de Barcelona, on els partits que s’autoproclamen d’esquerres han sumat els seus vots a la dreta hereva del franquisme-.

5. Des del Govern del Consell som conscients de la desafecció que s’estén entre una part important de les bases independentistes, molt particularment vers les forces polítiques que aspiren a representar-les, i comprenem les raons del seu malestar. Per això, instem totes les forces independentistes a rectificar les estratègies de la desunió i de la negociació estèril amb Espanya. I les instem a treballar conjuntament per assolir els objectius de llibertat, justícia i autodeterminació per al poble de Catalunya.

Govern del Consell de la República

27 de juny del 2023