image_pdfimage_print

El ple del novembre del 2022, l’Assemblea de Representants del Consell va aprovar una Proposta de Resolució amb relació a les eleccions municipals del 2023 i els possibles pactes de Govern i alcaldies.

El text, que es va aprovar amb el 40,66% de vots a favor, 36,26% en contra i 23,08% abstencions, estableix el següent: “Que els membres del Consell per la República es comprometin a no signar cap acord o pacte que faciliti la formació d’un Govern municipal o la consecució d’una alcaldia, després de les eleccions municipals de l’any 2023, amb cap dels partits que van impulsar o donar suport a l’aplicació del 155 a Catalunya. En el cas que un membre de l’Assemblea de Representants formi part d’una candidatura que pacti amb algun dels partits del 155, haurà de dimitir com a representant a l’Assemblea de Representants del Consell.”

En aquest sentit, doncs, el Consell ha de recordar que per coherència i respecte a la Institució Republicana i als principis que defensa és incompatible formar part de l’Assemblea de Representant i a la vegada dur a terme pactes fora de l’espectre independentista.

Publicitat
Publicitat