image_pdfimage_print

La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) han treballat durant el cap de setmana per prevenir un possible ciberincident de ransomware, després d’haver detectat i monitorat diferents accions d’un agent maliciós en alguns entorns del sector públic de la Generalitat de Catalunya.

Gràcies a les actuacions dutes a terme per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el CTTI s’ha pogut contenir l’atac i evitar un ciberincident.

Les diferents entitats en què s’han aplicat mesures de contenció, podrien veure afectacions en els seus serveis a causa, precisament, d’aquestes actuacions preventives. Tot i això, és important remarcar que no s’ha vist cap evidència de robatori d’informació.

Publicitat
Publicitat

Com és habitual en casos d’intrusió, la coordinació entre la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, les diferents entitats afectades i els Mossos d’Esquadra s’ha donat des del primer moment.