image_pdfimage_print

Cada poble de Catalunya és diferent i cada municipi té les seves particularitats. Pocs dies abans de les eleccions segur que cadascun es troba en una situació determinada diferent, amb els seus problemes i les seves virtuts, les seves mancances i els seus potencials.

Des de Primàries Barcelona pensem que no anar a votar el dia 28 de maig és igual de legítim que fer-ho, i igual de legítim que votar nul o votar en blanc. Sobretot si trobes que les opcions polítiques que es presenten al teu poble no representen i no respecten les idees en les quals tu creus.

Ara bé, tot i la legitimitat de cadascuna d’aquestes opcions i la plena llibertat que creiem que ha de tenir cadascú per exercir l’opció que vulgui, nosaltres pensem que quan en una democràcia s’arriba a aquesta situació —no veure’s representat en cap opció electoral—, el deure polític dels ciutadans i les ciutadanes que la conformen és bastir una alternativa i fer un pas endavant per esdevenir ells mateixos responsables del seu futur polític. Entenem que això no és fàcil perquè demana temps i perquè cadascú té les seves preocupacions —la vida s’ha complicat i el món i la geopolítica s’han endurit— però alhora no podem deixar de creure que aquest és l’únic camí a seguir si no volem renunciar a les nostres aspiracions polítiques com són la independència de Catalunya i tots els beneficis que sabem que guanyarem.

Publicitat

Des de Primàries Barcelona no tenim pressa, però tampoc no volem deixar perdre cap oportunitat, per això hem decidit presentar-nos a les eleccions municipals de Barcelona d’enguany. Han estat mesos de feina des que l’estiu vam començar a organitzar les primàries per elegir els candidats que formarien la llista electoral, aquestes votacions es van fer el febrer i des de llavors hem estat fent campanya al carrer, sortint cada cap de setmana per donar a conèixer la nostra proposta política.

Primàries és un moviment que ens agradaria compartir amb com més gent millor; tant per fer conèixer les nostres idees i el nostre punt de vista sobre la ciutat, com per conèixer els vostres punts de vista i les problemàtiques concretes de cada districte i cada barri. I per això també ens podeu fer arribar qualsevol dubte, problema, o suggeriment de millora que tingueu per a la ciutat, que ens comprometem a estudiar-ho amb vosaltres per incloure-ho al programa.

Lluitem per aconseguir entre tots que cap problema que es pugui resoldre políticament, com és el dret a l’autodeterminació dels pobles i com també ho són molts altres, no quedi enquistat per manca de voluntat política o perquè les persones que ocupen els càrrecs públics que ho han de resoldre passin els interessos personals per sobre dels interessos del bé comú.

Moltes gràcies.

Roc Costa Morera, membre de l’executiva de Primàries Barcelona

1 COMENTARI

Comments are closed.