OLYMPUS DIGITAL CAMERA
image_pdfimage_print

Aquest dimarts s’ha conegut la decisió de la justícia francesa (el Tribunal Administratiu Montpeller) que prohibeix l’ús del català als plens municipals de la Catalunya Nord. El Govern del Consell de la República Catalana considera que és una clara violació de drets fonamentals i expressa tot el suport als alcaldes afectats.

El Consell recorda que no es pot oblidar que la nació catalana pateix la repressió no només d’Espanya, sinó també de França, com constata aquesta notícia. La nació catalana viu sota el setge de dues grans potències, fet que evidencia les mancances de ser una Nació sense estat, o com recentment ha reanomenat el TJUE, un Grup Objectivament Identificable que no gaudeix de les garanties necessàries davant la justícia, ja que no es defensen els seus drets.

La salut del català a la Catalunya del Nord és delicada fruit del centralisme jacobí francès, que durant segles i encara avui dia tracta la nostra llengua com de segona, que ha intentat menystenir titllant-la de “pautès”.

Publicitat
Publicitat

Amb tot aquest context, l’executiu republicà assegura que només la independència de la nostra terra podrà garantir la supervivència de la llengua catalana. Avui dia, la manca d’eines per no tenir un Estat dificulta a l’extrem la defensa del català.

El Govern del Consell fa una crida a donar suport als alcaldes de la Catalunya Nord que es mantenen ferms davant d’aquesta resolució judicial i es posa a disposició per coordinar accions jurídiques i polítiques per portar el cas a les diferents instàncies europees. Asseguren que calen tots els esforços perquè el català no desaparegui de les institucions locals que formen part del territori catalanoparlant.

(Extret del web)