image_pdfimage_print

Sumant les sis circumscripcions electorals d’Aran, els terçons, a les properes eleccions del 28 de maig concorreran, en total, 18 candidatures per escollir els 13 consellers que conformen el Conselh Generau d’Aran.

Són 6 candidatures menys que en la convocatòria electoral anterior: al terçó de Castièro s’ha passat de les 5 candidatures de l’any 2019 a 3 candidatures, mentre que als terçons de Pujòlo, Marcatosa i Quate Lòcs s’han presentat 3 candidatures en lloc de les 4 de les darreres eleccions; al terçó de Lairissa concorreran 2 candidatures, una menys que la vegada anterior; mentre que a Arties e Garòs el nombre de candidatures presentades es manté en 4.

Candidatures 2023

Candidatures 2019

Pujòlo

3

4

Arties e Garòs

4

4

Castièro

3

5

Marcatosa

3

4

Lairissa

2

3

Quate Lòcs

3

4

18

24

Candidats a la presidència de les entitats municipals descentralitzades

Publicitat
Publicitat

A més, aquest any és el primer cop que la Generalitat assumeix la plena gestió de les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades. S’han proclamat un total de 111 candidatures a presidir una de les 65 EMD que integren l’àmbit municipal català, dels quals 32 són dones i 79 són homes. En la convocatòria anterior, es van proclamar 115 candidats.

Per províncies, el nombre de candidats és el següent:

Nr. EMD

Nr. candidats 2023

Nr. Candidats 2019

Barcelona

4

16

15

Girona

1

4

 4

Lleida

54

77

77

Tarragona

6

14

19

65

111

115

Presentació, revisió i proclamació de les candidatures

Les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions van presentar les seves candidatures entre el 19 i el 24 d’abril, davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, o davant la junta electoral de zona corresponent, en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.

Un cop presentades i publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i en els diaris oficials provincials en el cas de les eleccions a les EMD, el 26 d’abril es va obrir el termini per detectar, comunicar i esmenar possibles irregularitats. Les candidatures proclamades s’han publicat el 2 de maig, en el DOGC en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i en els diaris oficials provincials en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.