image_pdfimage_print

El Departament d’Educació ha dissenyat un seguit de materials i recursos per commemorar el centenari del naixement del científic lleidatà Joan Oró. Aquesta és una de les diferents accions endegades amb motiu del centenari, amb l’objectiu de fomentar i impulsar les vocacions científiques entre l’alumnat.

Educació ha recopilat i dissenyat activitats i recursos que s’han aplegat a l’espai web missiojoanoro.cat,on totes les activitats tenen un vincle directe o indirecte amb els treballs que Joan Oró va realitzar o impulsar.

Es tracta de propostes didàctiques amb una doble vessant, la científica i la divulgadora, que poden materialitzar-se com a activitats d’aula, treballs de recerca o projectes de centre. Algunes de les activitats tenen el format de reptes, que sovint requereixen l’aplicació d’una visió integrada dels diferents àmbits científics. Altres propostes animen l’alumat a estudiar les dades biogràfiques del doctor Oró per tal de comprendre fins a quin punt la curiositat, la imaginació i l’esforç poden arribar a suplir la manca de recursos.

Publicitat
Publicitat

Joan Oró, nascut al barri lleidatà de la Bordeta el 1923, va dedicar la seva carrera a l’estudi dels orígens de la vida, esdevenint un dels primers científics a proposar que la vida podria haver-se originat a partir de reaccions químiques simples. També va participar en diversos projectes d’exploració espacial, incloent la missió Viking de la NASA a Mart i la missió Giotto de l’Agència Espacial Europea al cometa Halley.