L'Assemblea en una roda de premsa
image_pdfimage_print

L’UNPO (Organització de Nacions i Pobles No-representats) celebrarà per primera vegada l’Assemblea General Ordinària a Catalunya, on l’Assemblea farà d’amfitriona. Aquesta trobada és una oportunitat excel·lent per a l’independentisme català per reivindicar-se com a un moviment polític amb xarxa i influència internacional.

L’UNPO és una organització internacional que té com a objectiu defensar el dret a l’autodeterminació dels seus més de quaranta membres: pobles indígenes, minories, estats no reconeguts i territoris ocupats. A més de Catalunya, entre els més de quaranta membres s’hi troben nacions com els Mapuche, els Tàtars de Crimea, el Tibet, el Poble Lakota o la Kabília, entre altres.

Aprofitant la presència dels membres d’UNPO a Barcelona, l’Assemblea Nacional Catalana organitzarà la taula rodona The Struggle for Self-determination and Independence around the World: Success, Resilience and Survival, sobre autodeterminació i independència, el dijous 20 d’abril, a les 19.30 hores, a la sala principal de la Casa de la Convalescència, al conjunt arquitectònic de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

Els ponents seran el president del Congrés Mundial Uigur, Dolkun Isa, l’exministra d’Afers Exteriors de Somalilàndia i presidenta de l’UNPO, Edna Adan Ismail, la presidenta del Congrés Mundial Sindhi i vicepresidenta de l’UNPO Rubina Greenwood, i Taimoor Aliassi, membre del Kurdistan Human Rights Association-Geneva.

L’acte el moderarà Josep Alay, catedràtic d’Història d’Àsia de la Universitat de Barcelona, i comptarà amb la participació d’Abel Riu, president del Catalonia Global Institute, i Jofre Rocabert, director de recerca del Catalonia Global Institute, que presentaran el seu nou informe: Moviments secessionistes i estratègies d’internacionalització: un estudi comparatiu.

Per participar-hi cal fer inscripció prèvia, tant per al públic com per a la premsa, enviant un missatge abans del 18 d’abril a international@assemblea.cat, indicant nom i cognoms de les persones assistents. Tota la sessió es farà en anglès sense traducció simultània, i l’acte es podrà seguir telemàticament a través del canal de YouTube internacional de l’Assemblea.

L’UNPO i l’Assemblea

L’Assemblea és membre de l’UNPO des del 2018, en el marc de la seva estratègia internacional de difusió de la causa catalana, la lluita pel dret a l’autodeterminació i la denúncia dels abusos de l’Estat espanyol envers el moviment independentista. Les col·laboracions amb UNPO han estat molt exitoses els darrers anys, com per exemple la publicació de l’informe Tools of Repression o la denúncia davant els Relators Especials de Nacions Unides, que va provocar la comunicació que denunciava el Catalangate i exigia explicacions i reparacions a l’Estat espanyol.