Xavier Antich Òmnium
image_pdfimage_print

Reproduïm el comunicat emès per Òmnium Cultural:

Barcelona, 30 de març de 2023

Comunicat de premsa

Publicitat
Publicitat

Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna a quatre anys i mig de presó amb petició d’indult i a 13 anys d’inhabilitació a la presidenta del Parlament, Laura Borràs:

  1. Reiterem que la causa judicial per les irregularitats en la contractació quan era directora de la ILC ha tingut una motivació política especial per la condició de Laura Borràs de representant pública del moviment independentista. Una motivació política especial que s’evidencia amb la condemna desproporcionada de quatre anys i mig de presó i 13 anys d’inhabilitació i amb la doble contradicció del mateix Tribunal, que fa petició d’indult i compta amb un vot particular. L’acarnissament de l’Estat cap als representants independentistes no exclou, en cap cas, el nostre rebuig explícit a les males praxis comeses per qualsevol càrrec públic, de qui n’esperem comportament ètic i exemplar.
  2. Considerem que aquesta sentència, encara que no sigui ferma, pot tenir efectes al Parlament de Catalunya, la segona institució del país. Per aquest motiu demanem sentit de país a les formacions polítiques, perquè actuïn amb responsabilitat i lluny d’interessos electorals.
  3. Manifestem que la persecució de l’Estat a persones individuals no podrà aturar un moviment col·lectiu com l’independentisme. En aquest sentit, reclamem a les forces independentistes treballar conjuntament per traçar una estratègia que permeti assolir els objectius polítics del moviment.