image_pdfimage_print

S’ha dut a terme la signatura de l’Acord de col·laboració entre el Servei Meteorològic Nacional del Govern d’Andorra i el Servei Meteorològic de Catalunya. L’objectiu de l’Acord és crear un marc idoni per a l’intercanvi d’informació, coneixement i serveis per al desenvolupament de les tasques d’ambdós organismes.

L’Acord estableix línies d’actuació al voltant de l’observació, predicció i vigilància meteorològica, de la climatologia i del canvi climàtic. En concret es col·laborarà en el seguiment de les situacions meteorològiques que tenen un gran impacte en la seguretat de les persones i en el territori, i es treballarà al voltant de la predicció operativa i de les prediccions automàtiques d’alta resolució. En l’àmbit de la climatologia, les tasques conjuntes permetran seguir avançant en el desenvolupament de serveis climàtics per a usuaris i clients, i també en l’estudi del canvi climàtic tenint present la recuperació de sèries climàtiques i la generació de cartografia i d’índexs climàtics.

Un dels principals punts de l’Acord és l’intercanvi de dades meteorològiques i climàtiques de les estacions manuals i de les estacions automàtiques, que permetrà completar la informació de les xarxes pròpies i que es complementarà amb dades procedents d’altres sistemes d’observació i de teledetecció. I finalment, cal destacar l’intercanvi d’experiències, en especial pel que fa a la formació, la capacitació i la transferència de coneixement.

Publicitat
Publicitat